JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun

zaza zehra | Thursday, March 26, 2015 | 6Comments |
JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun | Jepun sebuah negara yang sangat popular dan sering menjadi destinasi pilihan ketika melancong. Melihat akan panorama dan keindahan negaranya memang begitu memukau buat sesiapa sahaja yang berkunjung ke negara matahari terbit ini.

Untuk ke Jepun pula, ia mengambil masa selama 6 jam lebih dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Antarabangsa Narita.

Keindahan Gunung Fuji

Di Jepun, anda berpeluang menyaksikan pemandangan Gunung Fuji yang begitu indah sekali. Malahan jika berpeluang, anda juga dapat melihat sendiri kehidupan masyarakat Geisha yang sangat unik. Selain itu, anda bertuah sekiranya melancong ke Jepun pada musim-musim yang berlaku seperti musim bunga, musim salji, musim panas dan musim luruh.

Sekiranya berkunjung ke Jepun, jangan lupa untuk singgah juga ke Chinatown yang terletak di Yokohama. Ia merupakan bandar kedua terbesar di Jepun dan pernah menjadi pusat tumpuan dagangan antarabangsa pada tahun 1859 terutamanya bagi pedagang dari China.

Pastinya ia buat anda teruja dan tak akan ketinggalan untuk merakamkan pengalaman dan keindahannya. Saya pun terasa teruja sangat apabila mengetahui tentang negara Jepun ini. Moga-moga suatu hari nanti saya juga berpeluang mengunjungi Jepun.





Japan Budget Trip ( JBT )

Saya pasti anda pun tentu ingin jejak kan kaki ke Jepun bukan? dan pastinya mahu kan percutian yang mengikut kemampuan anda... Jadi mari saya perkenalkan sebuah Agensi Pelancongan Pilihan ke Jepun iaitu Japan Budget Trip.

Japan Budget Trip sentiasa menawarkan pakej perlancongan yang murah dan mengikut kemampuan anda. Ia diusahakan oleh Ayaharif  ( Encik Rafidi ) dan anda tak perlu risau kerana Japan Budget Trip telah di daftarkan dibawah nama AR Smartbiz. Jadi melancong bersama Japan Budget Trip adalah selamat.

Ayaharif No Tabi berasal dari bahasa Jepun yang bermakna Pengembaraan Ayaharif. JBT pula adalah ringkasan dari Japan Budget Trip, satu pakej pelancongan yang diusahakan oleh Ayaharif. Blog ini memaparkan trip-trip dan perjalanan oleh Ayaharif sama ada dengan family ( personal trip ) atau bersama peserta-peserta yang mengambil pakej dari JBT


JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun
Encik Rafidi ( kiri ) Bersama Peserta Japan Budget Trip

Kenapa mesti memilih JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun? Sudah tentulah kerana harga yang ditawarkan sangat murah dan berpatutan. Sesuai untuk anda yang mempunyai bajet yang kecil. Permulaan harga yang ditawarkan serendah RM1990 hingga RM2500. Wahhh! memang murah giler-giler kan.. Ini betul-betul bikin saya jeles ni dengan mereka yang dah ke sana..tunggulah kalau nanti ada rezeki Insyaallah saya akan memilih Japan Budget Trip sebagai agensi pilihan untuk saya melancong ke sana. 

Yang bestnya juga, harga pakej termasuk penginapan, pengangkutan, guide dan travel insurance. Jadi anda tak perlu risau kerana ia telah disediakan.

Harga pakej bagi percutian 6 Hari 5 Malam adalah dibawah RM2k, manakala untuk percutian 7 Hari 6 Malam adalah RM2k ke atas.



Senarai Pakej Dan Tempat Japan Budget Trip 2015

Berikut adalah senarai tempat-tempat dan tarikh yang boleh anda pilih. Cepat-cepat rebut peluang sebelum penuh.

JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun
Pakej Japan Budget Trip Yang Ditawarkan

JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun


Selain harga yang di tawarkan berpatutan dan murah, Mereka juga ada Tour Guide yang fasih berbahasa Jepun. Jadi mudahlah untuk anda berkomunikasi. Mereka juga sebelum ini pernah belajar di Jepun. Amboiii bertuah sungguh mereka sebab ada peluang belajar di Jepun. Japan Budget Trip juga mempunyai pengalaman 4-5 tahun sebagai agensi pelancongan di Malaysia.

Selain tu, mereka juga turut mengadakan hari sesi briefing ( perjumpaan ). Sebelum tiba hari untuk melancong, mereka akan membuat perjumpaan untuk memberi taklimat dahulu. Dalam sesi perjumpaan itu nanti, mereka akan menerangkan kepada anda tempat yang akan dilawati, tempat makanan yang halal, dan beberapa lagi perkara lain yang berkaitan. Malahkan anda yang menjadi peserta juga dapat berkenal-kenalan dengan mereka dan perserta-peserta lain. Syokkan? Dah la  dapat melancong, dapat pula menambah rakan-rakan. Saya rasa dah makin bertambah teruja pula..haiii Jepun, tunggulah saya datang..


Yang menariknya lagi, mereka juga ada group whatapp yang boleh anda join sekiranya anda adalah perserta. Tujuan group whatapp tersebut adalah untuk menyampaikan maklumat-maklumat kepada peserta nanti.

JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun
Trip Bersama Japan Budget Trip. Foto - Ayaharif

JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun
Salah satu pemandangan menarik di Jepun. Foto - Ayaharif

JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun
Hitachi Seaside Park. Foto - Ayaharif

JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun
Pemandangan Menarik Di Jepun. Foto -  Ayaharif

Berurusan dengan Japan Budget Trip ini juga mudah dan mesra. Segala pertanyaan juga dijawab dengan pantas. Kecuali apabila ada beberapa urusan penting sedikit..apa pun memang tak perlu menunggu lama untuk menanti balasan dari pihak mereka.

Tiba-tiba saya rasa seperti berada di dalam kapal terbang menuju ke Jepun pula...haha..alaaa jangan la marah..nak bergurau sikit pun tak boleh..ok-ok baiklah..kita sambung semula bercerita...


Ini pula salah satu review menarik dari peserta bernama Syahrul Nadwani Abdul Rahman yang telah merasai pengalaman bercuti ke Jepun bersama Japan Budget Trip. Seronok saya baca perkongsiannya. Tengoklah kata-katanya apabila nak buat lagi trip seterusnya.

JBT Sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun

Selain review dari Syahrul, Anda juga boleh baca pengalaman best rakan blogger, The Rafim yang turut ke Jepun bersama Japan Budget Trip :


Saya pasti anda tentu teruja baca kisah-kisah menarik mereka semasa di sana kan? tentu dah rasa tak sabar nk ajak keluarga atau rakan-rakan pergi bercuti dengan pakej dari Japan  Budget Trip ini.

Anda juga tak perlu bimbang, tak perlu risau...tak perlu takut kerana mereka adalah Agensi yang dipercayai. Malah anda juga boleh bertanya sendiri dengan peserta-peserta yang telah menggunakan khidmat mereka. Memang terbaik dan diyakini selamat!

Haa...dah dah tunggu apa lagi..cepat la booking tempahan. nanti lambat-lambat terlepas peluang pula.

Macam mana nak tempah dan hubungi mereka?

Senang je, Bagi anda yang berminat untuk melancong bersama Japan Budget Trip, boleh terus menghubungi mereka di :


Facebook Page : Japan Budget Trip-JBT
Instagram : japanbudgettrip
Telefon / WhatsApp : 013 341 7178
Email : japanbugdettrip@gmail.com
Alamat : Jalan Warisan Indah 8/14, 43900 Sepang, Malaysia



Baiklah, ini sahaja yang dapat saya kongsikan kepada anda tentang JBT sebagai Pakej Pelancongan Pilihan Ke Jepun.Moga-moga dapat membantu anda yang sedang mencari pakej percutian ke Jepun dengan harga yang murah dan selamat. Selamat bercuti dan moga berjumpa lagi..

Entri ini merupakan contest Bonus Awal Tahun 2015 yang dianjurkan oleh Ayaharif dan juga 

Penaja Utama : Japan Budget Trip

Penaja Bulanan/Saguhati :



Hadiah Bulanan :

Tempat pertama : Hadiah saguhati bernilai RM200
Tempat Kedua : Hadiah saguhati bernilai RM150
Tempat ketiga : Hadiah saguhati bernilai RM100
Tempat keempat : Hadiah saguhati bernilau RM50
Tempat kelima : hadiah saguhati bernilai RM30


Tempahan Design Dan Cetak Kad Kahwin

zaza zehra | Wednesday, March 25, 2015 | 0Comments |
Hai,

Lama dah kan tak promosikan tempahan design dan cetak kad kahwin. Tapi baru-baru ni akan rakan sekolah yang sangat rapat dah nak mendirikan rumahtangga dan tempah design kad kahwin.. so hati tu rasa nak buat dan buka balik tempahan.

Sesiapa nak tempah kad kahwin boleh la mesej saya di Sini

Ini beberapa contoh design kad kahwin. Jangan segan-segan mesej je saya. Insyaallah sentiasa menawarkan harga yang murah dan berpatutan. Tempoh untuk cetak biasa dalam seminggu untuk siap. 


Tempahan Design Dan Cetak Kad Kahwin

Tempahan Design Dan Cetak Kad Kahwin

Tempahan Design Dan Cetak Kad Kahwin

Tempahan Design Dan Cetak Kad Kahwin

Oklah... entri ringkas kali ni..jumpa lagi..



Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com

zaza zehra | Tuesday, March 24, 2015 | 12Comments |

Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com | Seronok kan kalau orang pandai masak dan memang minat memasak. Saya kalau bab masak memang kurang pandai sangat. Tapi biasa saya cuba-cuba juga la masak-masak. Sekarang ni mudah, google je bermacam-macam resepi ada.

Dan anda nak tahu tak ada satu laman web komuniti baru saya temui..sangat-sangat menarik tau.. sambil anda masak, anda boleh kongsikan resepi dan jana pendapatan sekali. Menarik kan? Teruja tak kalau sambil kongsi resepi, anda dapat duit..? tentulah syok kan...bukan saja boleh buat duit, anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah iPhone 6 Plus dan wang tunai tau..


Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com


Laman web yang saya maksudkan adalah Letsmasak.com. Mesti hati anda rasa tak sabar nak tahu macam mana nak sertai dan menang hadiah tersebut kan...




Baiklah, mari saya tunjukkan cara untuk menyertai contest ini dan seterusnya menjana pendapatan. Apa yang perlu anda buat adalah :

1. Mendaftarkan diri di Letsmasak.com
2. Selepas daftar, buka dashboard dan lihat disebelah sidebar kanan anda. Disitu terdapat progress yang perlu anda lakukan. Anda perlu mencapai sekurangnya 50% progress.


Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com
Progress yang perlu anda lakukan. 

*Untuk Avatar, Cover dan Description anda perlu ke 'dasboard' dan pilih edit profile


3. Buat satu artikel review di blog tentang Letsmasak.com dan submit artikel tersebut
4. Kemudian anda perlu mendapatkan seramai mungkin ahli di bawah anda. Gunakan refferal link yang boleh didapati di ruangan bawah sekali


Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com

atau di sini

Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com


5. Ahli yang berdaftar pula perlu mencapai progress sebanyak 20% dan sekiranya ahli anda ada yang mencapai 50%, anda akan mendapat 50 point LM.


Menangi iPhone 6 Plus Dan Wang Tunai Di LetsMasak.Com
Cara Dapatkan Point LM


* Point yang anda kumpul boleh ditebus kepada wang tunai


6. Seterusnya rajin-rajinkan lah diri mengajak rakan-rakan. Pastikan rakan yang berdaftar tu pengguna yang aktif.

Anda pun rajin-rajinkan juga lah kongsi resepi dan ulangi cara-cara nak dapatkan point tersebut. Lagi banyak point anda dapat, lagi banyak anda boleh dapatkan duit. Lagi banyak anda mendapatkan rakan yang berdaftar di bawah anda, lagi tinggi peluang anda untuk memenangi iPhone Plus 6 dan wang tunai.

Lumayan kan? Alah...kalau faham betul-betul sebenarnya mudah je..Jadi jangan lepaskan peluang anda. Untuk berjaya dalam sesuatu perkara jangan berputus asa.

Jangan lupa daftarkan diri anda segera di Letsmasak.com. Selamat mencuba dan semoga anda berjaya.

Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger! http://www.haiblogger.com