Jom Jimat Dengan iprice Kupon Malaysia

zaza zehra | Wednesday, April 22, 2015 | 6Comments |

Sejak dah pandai beli barang online ni..asyik nak shoping je..tiap bulan ada je barang sampai posmen hantar. Mak tengok pun boleh geleng kepala agaknya tengok anak dia ni selalu sampai barang kat rumah. Nak buat macam mana kan..tu la orang perempuan. Biasanya kalau shopping beli pakaian dan barang solekan. Pantang nampak memang laju klik butang pesanan.

Memandangkan selalu bershopping tentulah saya mahu kan penjimatan dalam berbelanja. Bukan saya je, korang pun tentu nak berjimat jugak kan...

Jom saya perkenalkan cara untuk korang berjimat semasa berbelanja. Caranya hanya menggunakan kod kupon dari iprice


Jom Jimat Dengan iPrice Kupon Malaysia

Jom Jimat Dengan iPrice Kupon Malaysia

iprice adalah sebuah syarikat yang menyediakan kupon kod diskaun tambahan. Antara website online yang korang boleh gunakan kod kupon ini adalah Lazada, Groupon dan Zalora dan beberapa website shopping yang terpilih. Menarik bukan?

Sebelum ni saya memang tak tahu pun mengenainya..tapi bila dah tahu, mudahlah untuk saya lepas ni shopping online.Boleh membantu menjimatkan pembelanjaan saya. Tak sabar saya nak shopping lagi menggunakan kod kupon iPrice ni..

Selain di Malaysia, iprice juga boleh didapati di Indonesia, Thailand, Hong Kong,Singapura, Vietnam dan Filipina.


Jom Jimat Dengan iPrice Kupon Malaysia

Cara nak dapatkan kod kupon iprice ni mudah je..hanya layari website iprice dan klik pada 'Get Coupon Code atau' Get This Offer'

Untuk Get This Offer korang akan terus ke lawan web tersebut, jadi tak perlu menggunakan kupon kod lagi kerana barangan tersebut telah diberi diskaun.

Kalau korang pilih Get Coupon Code, akan keluarlah seperti gambar di bawah ni.. Salin kod tersebut dan klik Go To Zalora dan korang akan dibawa ke laman Zalora dan gunakan kod tu untuk membeli atau pergi je terus kemana-mana web yang tersenarai dan gunakan kod tersebut semasa membuat purchase order.


Jom Jimat Dengan iPrice Kupon Malaysia

Jom Jimat Dengan iPrice Kupon Malaysia


Tengok la macam-macam barangan yang boleh anda beli menggunakan kod kupon tersebut. Seronokkan apabila dapat berjimat semasa membeli..Jom shopping-shopping dengan bijak..


Website : iprice.my
Senarai Laman Terpilih : Lazada, Zalora, Groupon, Go Daddy, Reebonz, Air Asia, Jackcow, Expedia, Style Tribute, Value Basket, Food Panda, SheInside, Romwe dan Bebe



Kelas Makeup Personal

zaza zehra | Wednesday, April 22, 2015 | 9Comments |
Dah lama tau nak belajar makeup. Dah banyak tutorial kat google kat youtube belajar tapi tetap tak jadi juga bila cuba. Pelik juga...Dah ikut step macam tutorial ajar...tapi hasil macam biasa je..biasa makeup selalu jadi berminyak muka...macam kuali yang kena minyak. Makeup pula jadi tak tahan lama..

Tapi baru-baru ni dapat juga join kelas makeup personal. Teruja tauuu... Harga kelas makeup ni pun RM200 je.. untuk yang berdekatan la..setengah hari belajar..

Sebenarnya belajar pun untuk diri sendiri.. selain nak sangat tahu cara nak kemaskan kening. Tapi kannn...sampai hari ni cuba lukis kening tetap tak menjadi..haha...asal la keras sangat tangan ni...cuba-cuba lukis tak jadi juga macam juru makeup ni ajar dan buat..

Nampaknya memang kena praktik selalu lukis kening..

Maaf la sebab saya tak boleh nak share gambar-gambar masa kelas makeup hari tu...jadi saya hanya boleh share gambar selepas makeup je..

Nampak tak kening saya tu..itu dilukis oleh juru make up bernama Aiesyaa Kardisky. Yang bertudung merah tu pula model yang digunakan untuk tunjuk ajar kepada saya. Dapat la juga merasa orang makeupkan muka...

Makeup saya simple-simple je sekadar untuk bergambar...Hasil kerja dari Aiesyaa Kardisky memang cantik sangat... puas hati..terima kasih Aiesyaa sebab sudi ajar kan.. next kita jumpa lagi.. =)

Kelas Makeup Personal

Kelas Makeup Personal

Kelas Makeup Personal
Aiesyaa Juru Makeup Bertudung Biru

Kelas Makeup Personal

Kelas Makeup Personal

Kelas Makeup Personal


Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

zaza zehra | Monday, April 20, 2015 | 6Comments |
Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare | Bulan lepas zaza terpilih antara rakan blogger yang menerima satu produk penjagaan wajah iaitu Whitening Intensive Booster Skincare dari My Beauty Herbs. Produk ini adalah hadiah melalui contest dari blogger Mialiana.com.

Memandangkan dah dapat, zaza kena cuba pakai produk ni selama sebulan. Tapi disebabkan kebetulan kulit zaza masa tu tengah problem dan dinasihat untuk tidak pakai sebarang apa-apa produk skincare, jadi zaza tak dapat nak pakai produk ni...sedih jugak kan..teringin nak cuba..

Walaupun tak dapat lagi nak cuba..zaza nak share dengan anda semua tentang produk ni yang dapat membantu menjadikan kulit wajah putih dan gebu. Insyaallah nanti kulit zaza dah betul-betul pulih zaza akan cuba pakai produk ni..

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare


Produk yang zaza maksudkan adalah Whitening Intensive Booster Skincare dari My Beauty Herbs. Ia merupakan satu produk penjagaan wajah yang mampu mengalakkan pertumbuhan sel kulit baru. Malah dia juga dapat melindungi kulit dari ancaman benda asing hanya dalam 1 minggu. Wah!! menarik kan? 

Ini kerana Whitening Intensive Booster Skincare diperkaya dengan Marine Plant Stem Cell, iaitu bahan yang berasal dari tumbuhan laut yang dapat membantu memperbaharui sel kulit mati dan memperbanyakkan kolagen yang dapat membantu menegangkan kulit.

Marine Plant Stem Cell juga kaya dengan mineral, nutrisi dan asid amino. Selain dapat merawat kulit wajah yang bermasalah, ia juga mampu menghapuskan parut, jerawat dan jeragat. Ia juga berfungsi sebagai anti penuaan.

Dengan mengamalkan pemakaian Whitening Intensive Booster Skincare ini secara berterusan, ia mampu mengembalikan wajah yang gelap kepada cerah berseri seawal 3 hari.

Yang penting tak perlu risau untuk gunakan produk ni sebab tiada pengelupasan, tiada merkuri, tiada hydroquinone paraben dan peluntur.

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare
Bungkusan produk dengan tema pink hijau sememangnya memikat hati zaza.. muahhh


7 Kandungan Hebat My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare ini mempunyai 7 kandungan hebat iaitu Vitamin C, E, Glutathione, Collagen, Argain Oil, Pearl Powder, Rice Extract, Arbutin, Beeswax, Titanium Dioxide dan Marine Plant Stem Cell.

Setiap kandungannya dapat mencerah, menggebu, melembap, melembut dan menegangkan kulit wajah.

Selain sebagai agen anti penuaan dan meremajakan kulit, ia juga membantu mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit. Mampu menghilangkan jerawat dan parut. Pembaharuan sel kulit dalam tempoh satu minggu dan pencerahan seawal 3 hari.

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare terdiri daripada :

1. MBH Whitening Booster Soap 

* Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru
* Memperhabarui sel-sel kulit mati
* Membantu menegangkan kulit
* Mampu menghapuskan parut, jerawat dan jeragat
* membekalkan mineral, nutrisi dan asid amino
* Meransang pembaharuan dan penjanaa kulit serta pemburu radikal bebas
* Berfungsi sebagai anti penuaan

Cara Penggunaan 

Basahkan muka. Kemudia campurkan pembersih dengan air sehingga berbuih.Lalu basuh muka dan leher secara urutan putaran dari bawah ke atas. Kemdian bilas muka sehingga bersih. Disyorkan guna 2 kali sehari pagi dan malam.

2. MBH Whitening Booster Oxygening Nigth Cream

* Mencerahkan kulit tanpa pengelupasan
* Menghilangkan parut jerawat dan jeragat yang tebal
* Melembabkan dan menyegarkan wajah serta memperbaiki tekstur kulit
* Menjadikan tona lebih sekata, lembut dan berkilau

Cara penggunaan 

Sapukan dengan lembut keseluruhan kulit muka dan leher setelah membersihkan kulit wajah di waktu malam.

3. MBH Whitening Booster Day Cream

* Melindungi kulit daripada sinaran UV
* Kulit nampak cerah dan licin
* Menegangkan kulit wajah
* Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
* Melembut dan melicinkan kulit wajah
* Menganjal dan menghaluskan kulit
* Menyerikan wajah kusam
* Wajah lebih sihat dan lebih muda

Cara Penggunaan

Sapukan dengan lembut keseluruh kulit muka dan leher selepas membersihkan kulit wajah


Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare
Kuning pulak muka rasa mungkin faktor pencahayaan masa ambil gambar..mehmeh =)

Bau produk ni pun best... yang sabun tu pula bau macam sabun beras je..asyik nak cium je rasa...hahaha

Produk ini juga sesuai untuk semua jenis kulit, lelaki dan perempuan pun boleh pakai. Tempoh penggunaan ikut pada cara kita guna tapi purata produk ini akan tahan selama sebulan.

Harga yang ditawarkan juga murah iaitu hanya RM69.90 sen bagi semenanjung dan RM79.00 bagi Sabah dan Sarawak.. Harga yang memang berpatutan dan  mampu dimiliki oleh semua. 

Dah habis baca? Dah teruja nak cuba? Jom jangan lengah-lenggah lagi.. Dapatkan produk My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare sekarang!! 

Sebarang pembelian dan pertanyaan boleh hubungi :

Faceebook : My Beauty Herbs
Website : mybeautyherbs

Jom serlah kan kecantikan dirimu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare...diyakini selamat.
Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare


Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.