Satu Penghijrahan Bakal Bermula

zaza zehra | Thursday, July 02, 2015 | 16Comments |
Hai insyaallah lepas raya ni zaza akan berhijrah ke Kuala Lumpur untuk cari kerja kat sana.. kerja apa tak kisah la asalkan halal dan boleh menampung kehidupan... mak pun dah izinkan..so zaza akan menetap dengan kakak di Taman Medan, Petaling Jaya. Doakan zaza dipermudahkan urusan dalam mencari pekerjaan ya... kalau sapa-sapa yang dekat area ni tahu ada kerja kosong, bagitau la zaza..

Sebelum ni pun memang zaza dah pernah kerja luar...tapi kerja tak lama lepas tu balik kampung duduk rumah je.. dah 3 tahun duduk rumah je.. so sekarang dah sampai masanya untuk zaza cari life zaza, cari kawan baru... cari duit untuk masa depan...dan lain-lain...

So mungkin juga zaza akan kurangkan buat design-design... zaza nekad selepas menghadapi beberapa ujian... apa pun..Alhamdulillah ujian yang datang dapat ditempuhi dengan baik...

Satu Penghijrahan Bakal Bermula

Doakan zaza ya semua.. terima kasih... =)


Tip Buat Duit Dengan Affiliate Buku Online

zaza zehra | Sunday, June 28, 2015 | 15Comments |
Assalamualaikum hai, rata-rata ramai yang dah tahu apa tu affiliate. Zaza sebelum ni dah cuba pelbagai jugak program affiliate yang ada..contoh ashadee tapi mungkin zaza ni kategori pemalas memang sampai sudah la zaza tak promosikan kat mana-mana..haha..terukkan.. nak berjaya tapi pemalasss...

So zaza pun jumpa satu affiliate yang menjual al quran dan buku-buku agama. Sebelum tu zaza nak cerita sikit macam mana zaza boleh terjumpa dan  join affiliate ni...

Zaza dah lama nak memiliki al quran yang ada rumi..So dengan al quran rumi dapat la membantu melancarkan bacaan. Alhamdulillah... masa tu rakan-rakan suggest cari kat MPH Online..tapi website tengah maintainance pulak...entah macam mana zaza terjumpa satu website ni.. zaza cari-cari akhirnya terjumpa al quran yang zaza nak tu.. so zaza tak buang masa terus la order... lepas tu la zaza ternampak tawaran untuk join affiliate...

***************

Setakat ni zaza dah terima 2 payment dari pihak mereka.Dan sekarang tengah mengumpulkan sales untuk kali ke 3 pulak. Alhamdulillah rezeki tu sentiasa berterusan Allah bagi..moga-moga sentiasa dimurahkan rezeki..

Tip Buat Duit Dengan Affiliate Buku Online
Ini beberapa komisen  bagi bulan 6 / 2015 yang direkod sistem

Selain al quran, pelbagai buku-buku agama yang boleh korang promosikan..pilih je mana yang korang nak.. by Author, by genre, by publisher, bestseller dan lain-lain.

Setiap komisen berbeza mengikut buku-buku yang dijual.

Tip Buat Duit Dengan Affiliate Buku Online

Daftar Affiliate 

Oklah, zaza teruskan macam mana nak join affiliate ni..langkah pertama perlu dibuat adalah :

1. Daftarkan diri di Bukuonline2u.com Sebagai Affiliate. Klik Sini
2. Di dasboard, isi kan maklumat anda di My Account Information
3. Pada My Tracking Information, klik Custome Affiliate Tracking Code

So akan keluar seperti gambar di bawah :

Tip Buat Duit Dengan Affiliate Buku Online

Untuk mendapatkan link affiliate korang, pada Tracking Link Generator..korang masukkan je apa yang korang nak..contoh al quran, nanti akan keluar senarai...kalau nak tahu apa yang ada pada setiap kandungan al quran tu..korang klik je kat menu button "Beli Quran" cari la mana-mana dan baca kelebihan setiap jenis al quran.. 

So akan keluar Link Allfiliate korang  di kotak Tracking Link . Dan gunakan link tersebut untuk promosikannya.

Tip Buat Duit Dengan Affiliate Buku Online

Mudah je kan?? So if korang nak cek senarai transaksi yang berjaya korang boleh cek di " Your Transactions"


Pembayaran Affiliate

Pembayaran affiliate ni bergantung kepada pihak mereka bila akan dibuat. Tapi setakat ni dah 2x pembayaran alhamdulillah ok..cuma pembayaran kedua agak lewat sikit dibuat... itu pun setelah zaza cuba emel tanya..sebenarnya tak sabar nak dapat duitttt.....hehe...dan  if rasa-rasa rekod korang tu dah cecah RM50 ke, RM100 ke tapi tak dibayar lagi, korang boleh emel mereka atau wasap untuk bertanya. *** Klik pada Contact Us *** untuk maklumat no telefon. BukuOnline2u ini juga berdaftar dengan SSM (  IQRA' BOOKS - RA0025475-H)


Tip Jana Duit

Zaza tak ada tip sebenarnya..macam biasa juga yang korang buat bila join affiliate, promosi sana sini... cuma apa yang zaza nak korang praktikkan adalah rajin bersedekah selain sentiasa berdoa dimurahkan rezeki berterusan sentiasa dan teruskan usaha.. Insyaallah, Allah SWT akan memberi rezeki. Mudah-mudahan.

*******

Ok rasanya cukup dah apa yang zaza terangkan. Agak-agak korang faham tak? Zaza harap ia membantu....Kalau korang tak faham ke, boleh tanya zaza kat Sini  atau fb personal zaza...

Sekian, terima kasih...selamat berpuasa dan hari raya.. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...