Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah

zaza zehra | Sunday, August 02, 2015 | 4Comments |
Dulu zaza pakai  satu foundation ni..memang buat kulit zaza berminyak sangat..bila makeup je naik jerawat..pelik juga rasa..pakai produk skincare itu ini semua tak jadi..lepas tu zaza beli majalah dara..dalam tu ada topik tentang barang makeup yang perlu dibuang..salah satu bila foundation tu keluar minyak..terpisah... so memang foundation zaza tu memang keluar minyak..agaknya ni la salah satu penyebab kulit zaza asyik naik jerawat...akhirnya zaza buang foundation tu dan cuba satu foundation baru..ommmm memang lepas guna kulit zaza dah tak naik jerawat.. mean bila pakai.. jerawat tak naik seperti dulu... sikit-sikit tu adalah.. tapi keseluruhannya zaza memang puas hati sangat pakai foundation baru ni..

Foundation yang zaza maksudkan adalah BYUTIKEA FOUNDATION DARI TS SKIN SOLUTION.. bila zaza apply kat muka..bagi zaza memang best sangat dan zaza suggest korang pun kena cuba.

Foundation ni jenis ringan, tahan lama, dan selesa dipakai sepanjang hari..tak melekit dan berminyak..tu yang zaza jatuh hati. Ada dua tona warna iaitu LIGHT dan NATURAL. So zaza pakai yang NATURAL sebab jenis kulit sawo matang.. kalau korang jenis kulit cerah sesuai guna LIGHT.

BYUTIKEA FOUNDATION ni jugak dapat mengatasi masalah cela di wajah kerana formula khasnya yang dicipta untuk semua jenis warna kulit.

Yang penting bedak asas ni dikilangkan bertaraf GMP dan mengikut piawaian antarabangsa.

Satu lagi keistimewaannya sebab ada kandungan GLUTATHIONENYA yang membantu mencerahkan tona kulit dan SPF35 yang melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari yang berlebihan yang boleh buat kulit kita ni kusam, jeragat dan masalah lain.

Juga memgandungi KOLAGEN yang membuatkan kulit sentiasa anjal. HALAL dan SELAMAT DIGUNAKAN.

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
zaza pun dah jatuh hati dengan foundation ni..memang tak rugi cuba.. gambar zaza pakai Byutikea Foundation... dan sapu bedak compact sikit.. zaza memang suka makeup yang simple je..

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit BermasalahByutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Antara pengguna yang dah menggunakan Byutikea Foundation

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit BermasalahByutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Lagi pengguna membeli Byutikea Foundation

BYUTIKEA FOUNDATION  ( kolagen +  L-Glutathione )
SPF35

Kelebihannya :

Menyihatkan kulit
Mencerahkan kulit wajah
Mengecilkan pori pori kulit
Meratakan tona kulit
Mengurangkan kesan jerawat dan jeragat
Kulit lebih elastik dan lembab
Melindungi kulit dari sinaran UV
Mengurangkan kedutan dan garis halus
Mengawal lebihan minyak di muka
Memulihkan kulit rosak, parut, kusam dan bermasalah
Boleh menggantikan compact powder

CARA PENGGUNAAN

BYUTIKEA FOUNDATION ni dalam bentuk cecair berkapasiti 15ml dan 30ml. so bila nak guna just picitkan sikit ke atas tangan dan sapu pada wajah. Ratakan sehingga ia diserap ke kulit.

Untuk botol 15ml boleh digunakan 2-3 bulan bergantung pada penggunaan
Untuk botol 30ml boleh digunakan hampir 5-6 bulan atau bergantung pada penggunaan


Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Byutikea Foundation by TS Skin Solution

     Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit BermasalahByutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Dah sampai ke Italy Byutikea Foundation ni..best sangatt..

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Owner produk - Teeha Salamon ( pelakon drama, model dan mengacara TV )


HARGA RUNCIT

Semenanjung 15ml RM69.00 / 30ml RM99 ( tak masuk pos )
Sabah/Sarawak  15ml RM75 / 30ml RM105 ( tak masuk pos )

Postage tambah RM6.00

So kalau ada yang nak cuba foundation boleh boleh wasap untuk order

019 690 2685




Raya Sakan Dengan Blogger Pahang

zaza zehra | Wednesday, July 22, 2015 | 6Comments |
Raya tahun ni sambut biasa-biasa je..tapi yang bestnya sebab rakan blogger turut datang beraya ke rumah.. ternanti juga rakan-rakan zaman sekolah datang tapi sorang pun tak ada.masing-masing beraya destinasi masing-masing.. so its ok.. zaza pun tak dapat nak datang rumah mereka maklumlah bawa kereta pun tak reti...mehmeh..

Raya kali ni diserikan dengan kehadiran rakan blogger katakcomel.my..mungkin korang biasa dengar nama blog je kan... tapi tak kenal siapa pemiliknya.. so inilah dia.. Akmal Hakim berbaju hitam tu... bersama isteri Miera dan anak Rayyan.. thanks sudi datang dan ajak zaza berjalan ke rumah seorang lagi blogger Shafuan Kechik pemilik blog akushafuan.blogspot.com. Seorang yang agak pendiam jugak...

Raya Sakan Dengan Blogger Pahang
Blogger Katakcomel bersama isteri dan anak

Raya Sakan Dengan Blogger Pahang

Raya Sakan Dengan Blogger Pahang
Blogger Shafuan Kechik berbaju putih

Raya Sakan Dengan Blogger Pahang
Lepas beraya jalan-jalan ke bandar nikmati aiskim..masing-masing dengan gadget... mehmeh

Selain diorang berdua, dapat juga berjumpa dengan blogger makanan yang femes, mahamahu.com 
Terima kasih jugak sebab datang beraya rumah zaza.. maha bawa rakan..sekali rakan tu pun kenal jugak.. memang kecik dunia ni kan.. zaza dengan maha rupanya sekampung je.. duduk sebelah-sebelah... haha..

First time jumpa memang gelak-gelak je dengan diorang ni..hapening..mudah mesra.. walaupun first jumpa, bagi zaza memang best kawan dengan maha ni..

Raya Sakan Dengan Blogger Pahang
Blogger Mahamahu ( tengah )

ok ni je cerita ringkas raya zaza dengan blogger pahang...jumpa lagi..