22 July 2014

Hadiah Bantal Untuk Blogger Bro Framestone

Hadiah Bantal Untuk Blogger Bro Framestone

Siapa kenal orang dalam gambar ni? jenggg... inilah blogger Bro Framestone dan isteri tercinta, Eirakan dengan si anak yang miut Baby Fisha. Hadiah dari saya untuk Bro Framestone sebab banyak bantu saya. Khas buat si Baby Fisha..

Jangan marah haa sebab saya cilok dan selongkar gambar Bro dan isteri dan Fisha kat facebook..mehmeh.. 

Harap dah selamat sampai ke tangan. Siapa nak tempah bantal macam ni pun boleh. Design tak kisah pun macam mana. Nak design sendiri pun boleh. Kalau nak tempah dan ada sebarang pertanyaan, boleh tanya saya di SINI


21 July 2014

Kad Raya Dari Blogger Dunia Sebenar Shida Dan Azwar Syuhada

Kad Raya Dari Blogger Dunia Sebenar Shida Dan Azwar Syuhada
Kad Raya Dari Dunia Sebenar Shida

Tahun ni nampaknya kena pulang ke kampung untuk beraya. Mulanya memang tak balik tapi abah nak balik ikut kan aje..sampai 30 haribulan..

Biasanya balik kampung dua tahun sekali..Baru ni bulan enam sudah balik, tapi tak berkesempatan nak melawat sanak saudara yang lain, jadi mungkin kali ini nak pusing-pusing Kelantan melawat semua sedara. Insyaallah...

Kesempatan menanti hari raya bakal muncul tak lama lagi, sempat juga lah bertukar kiriman kad raya, kad pertama saya terima dari blogger Dunia Sebenar Shida. Selain kad, dapat juga hadiah bookmark menang hadiah segmen i love nuffnang yang dianjurkan Shida..

Kad Raya Dari Blogger Dunia Sebenar Shida Dan Azwar Syuhada
Kad Raya Dari Blogger Azwar Syuhada
Ini pula kad raya dari blogger Azwar Syuhada. Kad raya kedua yang saya terima. Syok kan dapat kumpul kad raya dari sahabat blogger ni.. Simpan dalam kotak. Esok-esok lepas 10 tahun kalau tengok balik kad ni, mesti rindu kan. Ye la, nak jumpa belum tentu. kad je la yang boleh dibuat sebagai tanda ingatan.

Untuk Shida dan Azwar, terima kasih atas pemberian kad ini, tunggu pula kad dari saya sampai... Ok, jumpa lagi.. senyum selalu...


20 July 2014

"SALAM RAMADHAN 1435 HIJRAH"

 Salam Ramadhan 1435 Hijrah


Blogger Harith ada buat segmen mudah. Segmen pertamanya.. jom sertai..

Hadiah menanti pemenang :

Hadiah Utama - Penginapan 2 hari 1 malam di Bukit Gambang Resort + Sebuah buku Ensiklopedia Solat terbitan Telaga Biru berharga RM100 (+-)

Hadiah saguhati - 5x satu buku Ensiklopedia Solat terbitan Telaga Biru berharga RM100 (+-)

Tarikh tutup adalah pada  1 Syawal 1435 Hijrah ( Malam Raya )

Jom ramai-ramai sokong segmen ini...Untuk menyertai klik SINI





18 July 2014

Business Card Murah Blogger Abang Ensem

Business Card Murah Blogger Abang Ensem

Tempahan kad bisnes dari blogger yang juga pakar dalam bidang hartanah, abang Ensem bermisai cantik hehehehe... atau nama sebenarnya Meor Zaidee Meor Ahmad Rasdi.

Nama gelaran pendek panggil je AE... suka warna pink. Jadi kad bisnes yang ditempah pun nak tema warna tersebut.

Dah siap design, nampak macam AE awek muda kan? remaja gitu...eh..kembang misai AE nanti...hahahaha

Jom terjah blog Abang Ensem SINI

blog abang ensem

Untuk tempahan kad bisnes, material Art Card + Matt Lamination berkualiti, boleh tanya saya di SINI

Jumpa lagi.....



15 July 2014

Tempahan Button Badge Instagram

Tempahan Button Badge Instagram

Tempahan Button Badge Instagram - siapa nak tempah button badge Instagram boleh pm saya. Minima tempahan 20 biji. Boleh letak nama dan juga jika nak warna pilihan sendiri, pun boleh.

Hasil idea dari advisor designer saya. Advisor designer saya ni best tau, sebab dia banyak sangat idea, kalau nak banding dengan saya, alahai....berjam-jam nak cari idea.. hihi..
Tempahan Button Badge Instagram
Contoh empat pilihan warna. Tapi boleh juga minta warna yang anda nak. Kalau anda ada button badge ni, boleh la lekat pada beg atau beri pada kawan-kawan.
Tempahan Button Badge Instagram
Tempahan Button Badge Instagram
Selain button badge ig, saya juga menerima tempahan untuk majlis kahwin dan sebagainya.. Design dari anda sendiri atau pun saya. Kalau berminat nak tempah boleh tanya saya di SINI


13 July 2014

Resepi Pajeri Terung Yang Sedap

Resepi Pajeri Terung Yang Sedap

Saya dulu tak minat makan terung. Tapi pernah kerja kat kebun sayur. Tanam terung. Dari benih sampai keluar hasil. Syok sangat bila tengok apa yang kita tanam ada hasil. Bestnya bila waktu petik buah terung yang dah masak. 

Lama-lama jadi minat pulak makan, salah satu jenis masakan kalau buat pajeri terung..tapi makan sikit je la. Pajeri terung juga kegemaran mak dan abah. Waktu bulan puasa, kalau tak pajeri nenas, pasti pajeri terung yang dibelinya..

Oklah, mari sini saya nak kongsi resepi masak pajeri terung...jom ke dapur yokkk

Bahan-bahan :

  • Sediakan beberapa biji terung
  • 2 cawan santan pekat
  • 3 sudu rempah kari daging ( jadikan pes -bancuh dengan air )
  • 1 sudu kerisik
  • 3 ulas bawang putih - dikisar*
  • 2 ulas bawang merah-dikisar*
  • 1/2 inci halia- dikisar*
  • 2 sudu besar udang kering-dikisar*
  • 1 biji bunga lawang
  • 1 biji bunga cengkih
  • 1 batang kulit kayu manis
  • Garam dan gula
  • Minyak untuk masak


Cara Masak :

  • Panaskan minyak dan tumis bahan yang telah dikisar * dengan bunga lawang, bunga cengkih, kulit kayu manis sehingga naik bau..
  • Masukkan rempah kari dan masak sehingga pecah minyak
  • Lepas tu masukkan pula terung yang dah dibelah sikit, kacau sekejap
  • Masukkan pula santan dan kerisik. Letakkan garam dan gula secukup rasa
  • Siap
Haaa..senang ke tak? Jom kita cuba masak.. teringin juga nak masak untuk encik suami...eh!! belum kahwin lagi laa...hehe... esok-esok kalau dah ada.. agaknya encik suami nanti makan ke tak yehhhh...