A blog about business online, printing, books motivation, personal life, as a grafik designer and product review.

24 April 2014

Placenta White Produk Pemutihan Dan Rawatan Kulit Dari Nikko



Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko, placenta white, produk nikko

Placenta White Produk Pemutihan dan Rawatan Kulit By Nikko 4 In 1

Kalau dah nama perempuan, pasti suka dan memang mementingkan kulit putih dan cantik. Saya pun sama lah juga. Kulit saya pun kerap bermasalah. Bermusim. Kejap ok kejap tak ok.

Jadi untuk anda yang inginkan kulit putih dan cantik, ada produk baru yang boleh anda cuba. Tiada lagi parut, jerawat dan kulit berminyak iaitu produk Placenta White By Nikko. Produk ini baru sahaja dilancarkan pada bulan April 2014. Walaupun masih baru, namun produk ini telah mendapat sambutan dan mempunyai pengikut tersendiri.


Diformulasi Dengan Tiga Elemen Aktif

Placenta White By Nikko mengabungkan tiga eleman aktif seperti :

Glutatione dan Collegen - yang dapat membantu memutih dan mengebukan kulit.

Vitamin C - dapat membaiki kulit berparut dan anti jerawat.

Protein Salmon Placenta -  yang berfungsi melambatkan monopous dan anti aging.

Produk ini halal, lulus ujian makmal dan sedang menunggu sijil dari KKM.Malah ia dihasilkan dari kilang bertaraf GMP.


Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko


Fungsi dan Kebaikan Pengambilan Placenta White

Dengan pengambilan satu botol Placenta White, ia dapat membantu :


  • Memutihkan muka dan seluruh badan
  • Mengecilkan ruang pori
  • Mencegah dan menghilangkan jerawat
  • Membaiki struktur kulit
  • Melambatkan proses penuaan dan monopous
  • Menambah tenaga
  • Menegang dan mengebukan kulit

Salmon Placenta ( extrak protein placenta ikan salmon ) yang sangat berkesan untuk melambatkan proses penuaan wajah dan monopous. Pengambilan produk yang mengandungi anti - aging yang beterusan akan menjadikan kulit cantik dan bertahan lama.

Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko
Fungsi Salmon Placenta

Glutathione sememangnya bahan yang sangat popular dan meluas penggunaannya dalam produk kecantikan dan kesihatan kerana ianya terbukti sangat berkesan untuk kecantikan dan kesihatan kulit wajah.

Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko
Fungsi Glutatione
Vitamic C ( ascorbic acid ) yang sememangnya anda sudah ketahui ia merupakan bahan yang disyorkan oleh para saintis dalam produk penjagaan wajah kerana sangat penting dalam badan manusia malah bagus sekali untuk kesihatan tubuh secara amnya.


Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko
Fungsi Vitamin C
Collagen menghasilkan asid amino bagi membina struktur tisu penyokong. Hasilnya kulit kelihatan gebu dan awet muda.

Placenta White Produk Pemutihan Dan Rawatan Kulit Dari Nikko
Collagen


Cara Pengambilan Placenta White

Produk ini mengandungi 60 tablet (perisa strawberry ). Satu botol Placenta White bertahan untuk kegunaan selama satu bulan. Pengambilan adalah 1 biji selepas sarapan pagi dan 1 biji selepas makan malam.

Boleh Diambil Oleh Ibu Mengandung

Placenta White boleh dihisap atau ditelan dengan air.  Yang bestnya ia juga boleh diambil oleh ibu mengandung, ibu menyusu dan juga wanita yang haid. Hanya perlu mengurangkan pengambilan minuman berkafein dan banyakkan meminum air masak.


Testimoni Pelanggan Dan Kesan Pengambilan

Beberapa feedback dari pelanggan yang telah pun mengambil Placenta White :


Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko

Placenta White Produk Rawatan Kulit Dari Nikko

Kesan secepat 10 hari. Bagi yang mengalami masalah yang teruk dan berminyak, mengambil sedikit masa untuk pulih. Yang penting anda kena bersabar. Tak lupa bacalah doa dan juga selawat semasa hendak memakan. Insyaallah, kesannya nanti anda boleh lihat.

Lihat perbezaan salah seorang pengguna Placenta White ini. Dari kulit berjerawat, sekarang dah licin dan mulus gitu. Anda tak rasa nak cuba ke?

Placenta White Produk Pemutihan Dan Rawatan Kulit Dari Nikko


Harga Produk Yang Berpatutan

Dengan harga yang berpatutan RM90 sebotol bagi Semenanjung dan RM95 Sebotol bagi Sabah / Sarawak. Rasanya tak rugi pun untuk anda mencuba produk ini. Malah juga penghantaran adalah percuma.

Placenta White Produk Pemutihan Dan Rawatan Kulit Dari Nikko

Tak usah bimbang sebab ianya 100% halal, 100% selamat dan 98.9% berkesan.Jom cuba Produk Placenta White By Nikko 4 In 1 ini. Untuk Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, anda boleh melayari :

Telefon : 013 - 3633 244

Anda juga berpeluang untuk menjadi Agen Dropship produk ini, tanpa sebarang modal. Komisen sebanyak RM20 setiap jualan. Cukup tinggi bagi anda yang menghargai peluang ini. 

Untuk menjadi dan menyertai agen dropship, anda boleh sertai group perbincangan di DropshipNikko


Putih Dan Cantik Idaman Wanita
Placenta White Produk Yang Sesuai Untuk Anda
Harga Berpatutan, Halal, Selamat Dan Berkesan
Yok Cuba, Sambil Makan Boleh Jana Pendapatan..


Blogpost review ini merupakan contest Placenta White By Nikko yang dianjurkan oleh Terbaik Network. Dan ditaja oleh Placenta White By Nikko, Farisya Anastasya dan juga Farid Laham.

Untuk sertai blogpost review ini boleh klik SINI





Pelam Telur Cicah Kicap


buah pelam, mangga, pelam muda, buah kampung
Pelam Telur

Saya memang suka makan buah masam-masam ni. Tambah cicah kicap taruk garam, gula, nak sedap dan pedas tambah cili. Memang kegemaran makan buah masam-masam ni.

Buah pelam atau Kelantan panggil buah pauh. Dapat juga rasa. Terima kasih kat jiran depan rumah.

Hari ni dan hari-hari biasa, macam biasalah saya, tak keluar mana-mana. Kalau keluar pun sekali dua sebab ke pasar malam. Dah lama jugak saya tak jalan-jalan bandar. Memang terperuk je dalam rumah.

Bila tengok rakan-rakan pos gambar mereka berjalan-jalan, rasa cemburu pun ada. Saya kat sini, rakan saya yang lain pun sudah nun jauh merantau ke negeri orang. Ada jugak yang sudah kahwin. Masing-masing sudah ada hidup sendiri..

Tunggu pulak la turn saya nanti...hehe, esok kahwin nak ajak laki berjalan je... boleh ke???

Teringin saya nak bercuti ke Pulau Redang tak pun Pulau Tioman... bila nak jejak ke sana...



23 April 2014

Aku Blogger Dan Hasrul Hassan

blogger hasrull hassan, blogger popular, blogger terkenal
Klik SINI
Ramah Dan Mesra Menjadi Ikutan
Berkongsi Ilmu Untuk Semua Rakan
Blognya Sentiasa Menjadi Rujukan
Itulah Dia Blogger Hasrul Hassan

Abang Hasrul Hassan ni saya pun agak lupa bila mula kenal. Orangnya memang ramah. Blog Abang Hasrul memang selalu juga saya jadikan rujukan, kadang saya akan datang membaca tapi memang agak jarang tinggalkan sebarang komen. hehe..

Banyak panduan dan tip tentang blog yang boleh anda cari kat situ. Dan rasanya kebanyakan blogger tentu dah kenal siapa Abang Hasrul Hassan ni. Ok lah, jumpa nanti. Senyum-senyum selalu.




21 April 2014

Business Card Murah 6

Business Card Murah 6, cetak online, design card business

Tak kisah tema dan design, jadi saya pun cari idea maka jadilah design kad macam ni. Jadi customer saya, Kak Zura setuju dengan design ni. Tempahan sebanyak 100pcs ( 1 kotak )

Kak Zura muda lagi. Tak silap saya dalam 28 gitu. Sudah ada kedai hardware sendiri. Suka saya tengok, seorang wanita yang buka kedai hardware. Saya doakan moga Kak Zura terus berjaya dunia akhirat.

Saya pun berimpian juga, tapi nak ada butik dan kedai printing sendiri. Nampaknya saya kena usaha dari sekarang.

Haaa...kalau nak tempah boleh inbox saya di SINI

Material menggunakan ART CARD BIASA. Hanya RM 25 sekotak cuma tambah kos pos sebanyak RM6 je.

Jangan segan-segan inbox saya untuk sebarang pertanyaan. Terima kasih...


Contoh Design Blogger Liniey Nor



18 April 2014

Resepi Coconut Shake


coconut shake, kelapa kuning, pokok kelapa, resepi coconut shake

Hari ni rasa semangat betul nak buat coconut shake gara-gara tengok ada orang post cara buat coconut shake kat facebook.

Apalagi dengan semangat nak cuba buat sendiri, terus pergi dapatkan galah sabit. Nak panjat tinggi betul pokok kelapa pulak tu meleding. Senget. Takut pula.

Dapat la tiga biji kelapa kuning ni. Cepat saja pergi dapat kan parang. Apalagi, segera dikupas-kupas penuh semangat. Dua biji yang muda tu, air je ada. Isi kosong. Yang tua tu sikit hah, isi memang sesuai tuk mesin buat santan dah pun. Tapi sebab dah teringin sangat, bedal saja.

Masuk kan ais, air sikit, isi kelapa tua dan gula..saya blander la. Wah, teruja sangat bila siap. Apa lagi terus masuk mulut nak..sekali saya rasa...

Ok, saya gagal. Resepi saya silap rupanya...hehehe

Resepi Coconut Shake
Coconut Shake Buatan Saya Yang Tak Jadi...

Tapi saya nak kongsi juga resepi yang betul untuk buat coconut shake. Resepi ni saya ambil di fanpage Buku Resepi

Bahan-Bahan :

Kelapa Muda 
Ais
Susu Cair
Aiskrim Perasa Vanila
Gula Pasir

Cara Buat :

Blender isi kelapa dan air kelapa sehingga halus dan hancur
Masukkan gula pasir dan susu cair mengikut kesesuaian, lepas tu blender sekali lagi
Tambahkan ais, blend kan untuk menyedapkan lagi Coconut Shake anda
Ha...siap letak aiskrim dekat atas, nak cantik taburlah sikit hiasan..

Dah boleh minum.. Jangan lupa Bismillah

Ini baru betul...ok lepas ni saya nak pegi kait lagi buah kelapa, hehe...habis kelapa yang ayah saya punya saya rembat...hehehe...


17 April 2014

Tanda-Tanda Mati Dalam Husnul Khotimah


tanda mati dalam husnul khotimah
Kredit Gambar : deviantart

Suka saya dengan ayat Dr.Tuah ini

Kita Disuruh ingat selalu, kalau bernafas pagi hari, jangan ingat mesti sampai ke petang.Kita kan ibarat pemgembara.Tak selamanya berada disitu, tiba masanya akan berangkat jua.

Maksudnya kita semua akan pergi, pergi meninggalkan dunia dan entah apa yang akan terjadi di " sana " nanti.

Moga-moga mati kita nanti dalam Husnul Khotimah. Kita kena minta dan kena cari.

Antara tanda-tanda kematian dalam Husnul Khotimah - ( Dr.Tuah Iskandar al Haj : Buat Jangan Tak Buat )

1. Mengucap 2 kalimah syahadah ketika meninggal dunia

Rasulullah saw bersabda : sesiapa yang akhir kalimahnya mengucapkan Lailaahailallah maka dia dimasukkan ke dalam syurga ( Hakim )

2. Meninggal ketika dahinya berkeringat

Rasulullah bersabda : Matinya seorang mukmin adalah dengan berkeringat di dahinya ( Ahmad An-Nasai, at - Tarmidzi, Ibnu Majah, Ibnu Hibban, al-Hakim,dan  at- Thayalusi dari Abdullah bin Masud )

3. Mati pada malam Jumaat

Rasulullah saw bermaksud : Tidaklah seorang muslim itu wafat pada hari jumaat atau pada malam jumaat kecuali pastilah ALLAH menghindarinya dari seksa kubur ( Ahmad )



4. Mati syahid di medan perang


Tanda-Tanda Mati Dalam Husnul Khotimah
Kredit Gambar - MattewNixon

5. Mati dalam peperangan Fisabilillah

Rasulullah bersabda : Apa yang kalian kategorikan sebagai orang yang mati syahid di antara kalian? mereka menjawab : Wahai Rasulullah, yang kami anggap sebagai mati syahid adalah siapa saja yang mati terbunuh.

Maka Rasulullah menjawab : Sesiapa yang terbunuh di jalan ALLAH, yang mati sedang berjuang di jalan ALLAH, dan yang mati kerana penyakit kolera, yang mati kerana penyakit perut ( penyakit yang menyerang perut seperti busung lapar dan sejenisnya ), dialah syahid dan orang-orang yang mati tenggelam ( Muslim, Ahmad dan al- Baihaqi )

6. Perempuan yang meninggal kerana melahirkan anak

7. Mati kerana mempertahankan harta dari perompak

Siapa yang mati kerana mempertahankan hartanya ( dalam riwayat lain : sesiapa yang menuntut hartanya yang dirampas lalu dia terbunuh ) adalah syahid ( Bukhari, Muslim, Abu Daud, an -Nasa'i, at-Tirmidzi, Ibnu Majah dan Ahmad )

8. Mati dalam membela agama dan jiwa

Sesiapa mati terbunuh dalam membela hartanya. dia mati syahid. siapa saja yang mati dalam membela keluarganya, dia mati syahid. sesiapa mati dalam membela agama (keyakinannya ), dia mati syahid dan siapa yang mati mempertahankan darah (jiwanya) dia syahid.

9. Orang yang meninggal ketika mengerjakan amal soleh

Hanya beberapa tanda yang saya kongsikan disini, Moga-moga kita semua nanti mati dalam keadaan Husnul Khotimah.Penghujung yang baik.

Ingat sekali lagi

Kita Disuruh ingat selalu, kalau bernafas pagi hari, jangan ingat mesti sampai ke petang.Kita kan ibarat pemgembara.Tak selamanya berada disitu, tiba masanya akan berangkat jua.