01 September 2014

Merawat Masalah Keputihan Berbau

Masalah keputihan memang selalu menjadi tekanan bagi wanita. Biasanya disebabkan oleh jangkitan kuman, perubahan hormon atau penyakit dalaman.

Terdapat dua jenis keputihan. Normal dan abnormal. Kanak-kanak kecil, anak gadis, wanita berkahwin atau hamil juga tidak terkecuali mengalaminya.

Keputihan Normal - Biasanya cairan yang dikeluarkan tidak berbau, tidak gatal dan tidak berwarna. Ini menunjukkan anda subur.

Keputihan Abnormal -  Biasanya cairan berwarna kekuningan, likat dan seperti susu. Juga berasa gatal. Malah jika teruk, ia berwarna kehijauan dan mengeluarkan bau yang busuk.

Merawat Masalah Keputihan Berbau, alfalfa, shaklee


Biasanya menggunakan rawatan tradisional seperti menggunakan daun sireh. Ambil beberapa helai daun sireh dan cuci bersih. kemudian sediakan air suam dan ramas daun sireh bersama air suam tersebut. Selepas itu tapis dan gunakan air yang ditapis untuk mencuci bahagian intim.

Selain rawatan tradisional untuk merawat masalah keputihan, anda juga boleh mencuba suplement seperti Alfalfa dari Shaklee.

Merawat Masalah Keputihan Berbau, alfalfa, shaklee


Antara kebaikan Alfalfa ini :

  • Produk ini dapat menghilangkan kelesuan dan tekanan 
  • Memberi rasa sejuk
  • Merawat arthitis
  • Mencuci usus dan membuang toksin
  • Sesuai untuk mereka yang mengalami alergik dan ekzema
  • Memberi kelegaan semasa haid
  • Merawat masalah keputihan pada wanita
  • Mencuci buah pinggang
  • Melegakan sembelit
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Membuang angin dalam badan
Harganya pun berpatutan. Anda boleh dapatkannya dengan pegedar-pengedar sah Shaklee atau boleh dapatkannya dengan kak Nurul Aqidah di mummysuplementshop




29 August 2014

Hadiah Dari Ephyra

Hadiah Dari Ephyra

Abang posmen datang hulurkan bungkusan comel. Bila tengok pengirim, wah..dari Ephyra. Segera buka. Akhirnya hadiah yang ditunggu-tunggu telah sampai. Sebiji mug hitam I Love Ephyra, sekotak produk minuman pek percubaan Ephyra. Manakala hadiah wang tunai RM200 pun telah diterima hari ini melalui akaun bank.

Hadiah ini merupakan hasil kemenangan saya menyertai kontes Ephyra Fasa 1 dan Fasa 2 yang dianjurkan oleh Mialiana.com. Pada kontes Fasa ke 2 saya perlu buat entri review selepas menggunakan selama sebulan.

Alhamdulillah dan syukur atas kemenangan ini. Terima kasih buat Puan Amiza, pengasas produk Ephyra dan juga kak Mialiana.com selaku penganjur kontes. Akan datang kalau ada buat lagi, insyaallah... nak sertai lagi..hehehe...






KERANA KEWANGIAN MU BEGITU BERHARGA

KERANA KEWANGIAN MU BEGITU BERHARGA

Peraduan mudah. Set minyak wangi Gaharu Tahajjud bakal menjadi milik pemenang..Oh..syoknya...kalau tak menang Harith kasi jugak satu boleh? hehehe...

Peraduan ini tamat pada 1 Zulhijjah 1435 Hijrah...

Nak sertai? Klik SINI



28 August 2014

Business Card Murah - Blogger Nami Namia

Business Card Murah - Blogger Nami Namia

Tempahan kad bisnes dari blogger Nami Namia. Nami pilih tema pink dan merah. Tempahan sebanyak 100 keping. Menggunakan material art card dan matt lamination. Material yang berkualiti. Berminat untuk buat tempahan, boleh tanya saya di SINI

Jom kita kenal dengan Nami. Saya tak banyak tahu tentangnya. Berbual pun agak jarang. Tapi dia ramah orangnya. Lain-lain agak misteri sebab tak tahu sangat kisahnya.

Business Card Murah - Blogger Nami Namia


Merupakan pemilik blog namiacinta.com. Terjah SINI. Blog pun merah. Mungkin Nami suka dengan warna itu agaknya. Dan saya rasa dia macam garang sikit...hehehe..jangan marah...

Jumpa lagi...




26 August 2014

Business Card Murah - MummySupplementshop

Business Card Murah - MummySupplementshop

Tempahan kad bisnes dari kak Nurul Aqidah Azahar. Kak Aqidah tempah sebanyak 100 keping dengan tema hijau. Material art card + matt lamination.

Jom kita kenal dengan kak Aqidah. Merupakan salah seorang pengedar produk Shaklee. Seorang isteri kepada dua orang anak. Kat blog kak Aqidah banyak berkongsi tentang produk-produk Shaklee. Saya pun baru je tempah dengan kak Aqidah satu produk dari dia. 

Business Card Murah - MummySupplementshop

Selain berkongsi tentang produk Shaklee, kak Aqidah juga ada membuat review produk-produk lain. Kalau anda ada yang berminat nak tempah produk Shaklee, boleh hubungi kak Aqidah di talian 017 463 6210 atau email Aqidgirl_88@yahoo.com atau layari blog mummysupplementshop

Buat anda yang nak tempah kad bisnes, boleh tanya saya di SINI




24 August 2014

Vee Spray Untuk Wanita Dari Legacy Secret



Anda ada masalah bau di bahagian intim? Jom cuba dapatkan produk Vee Spray dari Legacy Secret. Saya dah pun dapatkannya. Bau Vee Spray ni pun best sangat. Memang best pakai. Nanti nak beli lagi..

Vee Spray mengandungi bahan-bahan seperti Air Suling, Glycerine, Ekstrak Manjakani, Ekstrak Sireh, Ekstrak Aloe Vera dan Ekstrak Pueraria Marifica.


Vee Spray Untuk Wanita Dari Legacy Secret

Jom ketahui  fungsi bahan yang ada dalam Vee Spray Ini :

Air Suling digunakan sebagai medium pelarut bagi ekstrak herba dan glycerine. Glycerine pula bertindak sebagai antiseptik untuk melindungi bahagian intim wanita.

Ekstrak Manjankani pula membantu mengatasi masalah keradangan di bahagian faraj dan membantu menganjalkan otot-otot dibahagian faraj.

Ekstrak Sireh pula berfungsi sebagai antifungi dan banyak digunakan sebagai herba tradisional.

Aloe Vera pula berfungsi merawat jangkitan, masalah kulit dan merawat luka.


Kebaikan Menggunakan Vee Spray


  • Membantu melindungi keintiman wanita dari bau yang kurang menyenangkan dan membantu mengimbangi pH yang seimbang dibahagian tersebut.
  • Membantu merapatkan dan mengembalikan keanjalan otot faraj.
  • Mengurangkan keputihan dan kegatalan
  • Sesuai untuk wanita selepas bersalin
  • Membuatkan organ wanita rapat dan ketat
  • Mengurangkan lendir berlebihan
  • Menbuatkan miss V kelihantan lebih pinkish dan gebu
  • Untuk kesan lebih mujarab, amalkan pemakanan Harum Malam.

Cara Menggunakan Vee Spray

Mudah je cara nak guna Vee Spray ni, anda hanya perlu goncangkan terlebih dahulu, kemudian semburkan ke seluruh permukaan faraj terutama di lubang faraj.

Digunakan sebanyak 2 kali sehari. Di waktu pagi dan malam.

Dengan 30ml cukup untuk 70 kali penggunaan.


Harga Produk Yang Berpatutan

Harga yang ditawarkan amat berpatutan dan boleh dimiliki oleh sesiapa sahaja.

Semenanjung : RM33.00 sebotol
Sabah/Sarawak : RM39.00 sebotol

Harga yang dipaparkan tidak termasuk pos.

Cara Untuk Membuat Pembelian Vee Spray

Nak cuba? Anda boleh membuat pembelian atau ada sebarang pertanyaan tentang Vee Spray dengan melawati fanpage berikut :


Jangan tunggu lagi, Jom Cuba!!!







Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret

Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret

Pernah dengar produk kesihatan dari Legacy Secret?  Legacy Secret merupakan sebuah syarikat yang ditubuhkan pada 2007 yang mencipta dan mengeluarkan produk kesihatan dan produk pewangi rambut seperti Harum Malam, Vee Spray, Rose Hair Perfume, Secret Laxing, Radiant Skin Soap, Wira Malam, B'Vite, Glutawhite dan beberapa lagi produk lain.

Terbaru, Legacy Secret memperkenalkan beberapa ciri-ciri keselamatan bagi mengenalpasti sama ada produk tersebut asli atau pun tiruan.

Antara Ciri-Ciri Keselamatan Produk

Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret

1. Pengesahan melalui visual. Lihat perkataan LS dari sudut serong 15 darjah. Seperti gambar di bawah :

Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret
Pengesahan Visual

Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret
Lihat perkataan LS pada sudut serong 15 darjah

2.  Pengesahan melalui sentuhan jari. Apabila jari menyentuh pada label, anda akan merasai kesan cetakan timbul pada permukaan label tersebut. Lihat contoh gambar di bawah :

Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret
Kesan cetakan timbul pada label

3. Pengesahan melalui QR Wechat. Imbas kod QR tersebut dan maklumat produk akan diberikan kepada anda.

Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret
Imbas kod QR
Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret
Imbas kod QR
Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret
Penerangan mengenai produk akan diberikan

Untuk pengetahuan anda, kod QR hanya boleh diimbas sebanyak 5 kali sahaja. Sekiranya melebihi dari 5 kali, anda akan diberikan nombor telefon syarikat Legacy Secret untuk pengesahan produk.

Anda juga diingatkan untuk membeli produk original. Ingat!!pastikan yang original yaa...bukan yang tiruan.


Dibawah ini pula penerangan ringkas mengenalpasti produk Harum Malam sama ada original atau pun tiruan.
Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret


Ikuti Wechat ID : harummalam

Bagi anda yang ingin tahu dan nak cuba produk keluaran Legacy Secret boleh dapatkannya dengan melayari laman facebook berikut :


Anda juga boleh membaca tentang kebaikan produk Secret Laxing di SINI dan produk Vee Spray di SINI