Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah

zaza zehra | Wednesday, August 26, 2015 | 10Comments |
Dulu zaza pakai  satu foundation ni..memang buat kulit zaza berminyak sangat..bila makeup je naik jerawat..pelik juga rasa..pakai produk skincare itu ini semua tak jadi..lepas tu zaza beli majalah dara..dalam tu ada topik tentang barang makeup yang perlu dibuang..salah satu bila foundation tu keluar minyak..terpisah... so memang foundation zaza tu memang keluar minyak..agaknya ni la salah satu penyebab kulit zaza asyik naik jerawat...akhirnya zaza buang foundation tu dan cuba satu foundation baru..ommmm memang lepas guna kulit zaza dah tak naik jerawat.. mean bila pakai.. jerawat tak naik seperti dulu... sikit-sikit tu adalah.. tapi keseluruhannya zaza memang puas hati sangat pakai foundation baru ni..

Foundation yang zaza maksudkan adalah BYUTIKEA FOUNDATION DARI TS SKIN SOLUTION.. bila zaza apply kat muka..bagi zaza memang best sangat dan zaza suggest korang pun kena cuba.

Foundation ni jenis ringan, tahan lama, dan selesa dipakai sepanjang hari..tak melekit dan berminyak..tu yang zaza jatuh hati. Ada dua tona warna iaitu LIGHT dan NATURAL. So zaza pakai yang NATURAL sebab jenis kulit sawo matang.. kalau korang jenis kulit cerah sesuai guna LIGHT.

BYUTIKEA FOUNDATION ni jugak dapat mengatasi masalah cela di wajah kerana formula khasnya yang dicipta untuk semua jenis warna kulit.

Yang penting bedak asas ni dikilangkan bertaraf GMP dan mengikut piawaian antarabangsa.

Satu lagi keistimewaannya sebab ada kandungan GLUTATHIONENYA yang membantu mencerahkan tona kulit dan SPF35 yang melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari yang berlebihan yang boleh buat kulit kita ni kusam, jeragat dan masalah lain.

Juga memgandungi KOLAGEN yang membuatkan kulit sentiasa anjal. HALAL dan SELAMAT DIGUNAKAN.

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
zaza pun dah jatuh hati dengan foundation ni..memang tak rugi cuba.. gambar zaza pakai Byutikea Foundation... dan sapu bedak compact sikit.. zaza memang suka makeup yang simple je..

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit BermasalahByutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Antara pengguna yang dah menggunakan Byutikea Foundation

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit BermasalahByutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Lagi pengguna membeli Byutikea Foundation

BYUTIKEA FOUNDATION  ( kolagen +  L-Glutathione )
SPF35

Kelebihannya :

Menyihatkan kulit
Mencerahkan kulit wajah
Mengecilkan pori pori kulit
Meratakan tona kulit
Mengurangkan kesan jerawat dan jeragat
Kulit lebih elastik dan lembab
Melindungi kulit dari sinaran UV
Mengurangkan kedutan dan garis halus
Mengawal lebihan minyak di muka
Memulihkan kulit rosak, parut, kusam dan bermasalah
Boleh menggantikan compact powder

CARA PENGGUNAAN

BYUTIKEA FOUNDATION ni dalam bentuk cecair berkapasiti 15ml dan 30ml. so bila nak guna just picitkan sikit ke atas tangan dan sapu pada wajah. Ratakan sehingga ia diserap ke kulit.

Untuk botol 15ml boleh digunakan 2-3 bulan bergantung pada penggunaan
Untuk botol 30ml boleh digunakan hampir 5-6 bulan atau bergantung pada penggunaan


Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Byutikea Foundation by TS Skin Solution

     Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit BermasalahByutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Dah sampai ke Italy Byutikea Foundation ni..best sangatt..

Byutikea Foundation Berasaskan Mineral Untuk Kulit Bermasalah
Owner produk - Teeha Salamon ( pelakon drama, model dan mengacara TV )


HARGA RUNCIT

Semenanjung 15ml RM69.00 / 30ml RM99 ( tak masuk pos )
Sabah/Sarawak  15ml RM75 / 30ml RM105 ( tak masuk pos )

Postage tambah RM6.00

So kalau ada yang nak cuba foundation boleh boleh wasap untuk order

019 690 2685




Apa Saya Guna Untuk Rawat Kulit Berjerawat

zaza zehra | Sunday, August 23, 2015 | 19Comments |
Alahai...kalau tengok kulit muka.. sedih pun ada..skin zaza memang dari dulu jenis bermasalah..jerawat tak pernah hilang. dah banyak juga cara zaza guna nak bagi hilang.. sampai kan kulit ni dah terbakar, melepuh bermacam lagi laa... serik rasa nak guna apa-apa produk ** mulut je cakap serik hati tak pun...still jugak beli produk lain muahaha** 

Nah tengok kulit zaza berjerawat besar berketul-ketul dan merah-merah sampai kat leher... memang berbukit-bukit jerawat kat leher..pastu ada kesan hitam pulak....memang geram kan..lagi satu sebab zaza degil..picit jugak.. oh ya skin zaza tak flawless pun.. but itu tak kisahla.. yang penting jerawat tu.. sakit hati...

Apa Saya Guna Untuk Rawat Kulit Berjerawat

Selepas macam-macam zaza guna itu ini..akhirnya zaza dah jumpa rawatan untuk skin zaza ni..biarpun masih tak pulih sepenuhnya..but zaza dah puas hati dengan perubahan skin sekarang...nah tengok hasil skin zaza yang terbaru.. walaupun still ada merah sikit..but dah kurang berbanding dulu.. zaza tau ramai yang lebih teruk dari zaza kan.. 

Ada juga yang mesej zaza bertanya minta tip sebab tengok skin zaza yang sekarang ni makin elok. Alhamdulillah.. so kat sini ikut pengalaman zaza guna..zaza share la kat korang..mana la tahu dapat membantu jugak..

Apa Saya Guna Untuk Rawat Kulit Berjerawat
skin zaza sekarang...alhamdulilllah semakin berkurangan

Apa Saya Guna Untuk Rawat Kulit Berjerawat
nah muka tak makeup... mehmeh.. biarlah hudoh pun... :p

Apa Saya Guna Untuk Rawat Kulit Berjerawat
cakkk...muka makeup sikit... opss tak flawless pun muka zaza ni.. ada biji-biji sikit tang hidung.. uhukkk

So apa yang zaza guna selepas berhabis banyak duit beli produk itu ini tapi tak jadi apa....

Satu yang zaza perasan sebelum ni..bila zaza makeup je cepat naik jerawat.. memang rasa pelik sangat... kebetulan zaza baca dalam satu majalah tentang barang makeup yang perlu dibuang.. salah satunya krim atau foundation yang dah terpisah minyaknya... dan memang betul foundation jenama xxx yang zaza guna tu dah pecah minyak dan memang jenis berminyak... memang sangat tak sesuai untuk diguna lagi.. zaza pun terus buang masuk tong sampah...now zaza gunakan foundation berasaskan mineral iaitu BYUTIKEA FOUNDATION bagi mengatasi masalah jerawat

Seterusnya zaza gunakan SABUN EPHYRA..sabun ni dah semakin popular dan dikenali kerana kesannya yang membantu merawat kulit.. Alhamdulillah dah kali ke 3 zaza guna sabun ni...zaza guna sabun ni di waktu pagi dan malam.

Dalam masa yang sama zaza gunakan SERUM BABESKIN. Serum ni zaza pakai waktu pagi dan sebelum tidur.. sangat-sangat membantu merawat kulit zaza.. bau yang sedap dan sejuk je bila apply kat skin..

Dan yang terakhir...zaza berjumpa dengan doktor...zaza just jumpa sebab nak try pulak ubat jerawat dari klinik... so doktor beri zaza ubat AXCEL CLINDAMYCIN dan SABUN JF ANTI ACNE. Bila waktu zaza guna produk ni? Sabun JF tu zaza guna sekali sekala je..bila zaza nak pakai, zaza pakai..... dan Axcel Clindamycin tu zaza pakai malam hari antara jam 8 malam ke 10 malam... so bila dah kering... zaza akan basuh muka dan  apply pulak serum babeskin sebelum tidur..

Dengan dengan produk ni la zaza guna secara rutin...alhamdulillah...kini sangat-sangat serasi dan sesuai dengan skin zaza..now bila tengok cermin je zaza dah boleh senyum....

Apa Saya Guna Untuk Rawat Kulit Berjerawat


So kat mana korang nak dapatkan produk ni...?

Info mengenai BYUTIKEA FOUNDATION - Instagram @zavelea
Info mengenai SABUN EPHYRA ( RM39 ) - Instagram @ephyraskin
Info mengenai SERUM BABESKIN ( RM119 )  - Instagram @babeskin365official

AXCEL CLINDAMYCIN dan SABUN JF ANTI ACNE ( RM 53 ) ... haaa yang ni korang kena dapatkan dengan doktor.. sebab ia ubat terkawal dan perlu dapatkan tandatangan doktor sebelum membeli... but sabun JF tu tak silap kat farmasi ada dijual...

So korang boleh la cuba mana-mana produk yang zaza nyatakan ni... kalau dah rasa takut nak cuba itu ini, zaza suggest berjumpa dengan doktor la.. ok harap-harap membantu la korang ya.. byee ^_^